Hvad ved vi om døden? De fleste tænker nok, at deres hjerte stopper med at pumpe blod, deres lunger stopper med at trække vejret, hjernen stopper med at fungere, men hvad så? Er det hele slut der eller er der mere?

Handler det om at tro eller er der beviser for det? Jeg var for et stykke tid siden til foredrag med Thomas Breinholt program chef på tv2, som også er manden bag programmer som ”åndernes magt”, ”healing den sidste udvej” mm. Han undersøger den nyeste forskning i forhold til om der er et liv efter døden.

Han har fundet flere tegn på, at det hele ikke stopper ved døden. Det første han har set på er nærdødsoplevelser. Hvorfor kan folk komme tilbage efter de har været døde og deres hjernefunktion været stoppet og fortælle om bevidste oplevelser. Hvorfor kan de fortælle om ting der skete imens de var døde? Hvad lægen eller andre personer omkring dem gjorde eller sagde? Hvorfor er de beretninger de kommer med ens på flere punkter? Lysende tunneler, kontakt med afdøde mm.

Hvorfor er der nogle børn der i dag påstår, at de er en anden person end den de er. Disse børn kan fortælle, hvad de hed i deres tidligere liv, hvor de levede, hvordan de døde mm. Ofte har de uforklarlige mareridt, som viser sig at hænge sammen med den måde de døde på i deres tidligere liv. Disse børn kan fortælle hvad deres tidligere familiemedlemmer hedder, når de mødes med dem i dette liv, selvom det er personer de ikke burde kende.

Hvorfor er der nogle, der når de bliver hypnotiseret tilbage til et tidligere liv, kan tale sprog de ikke kender i dette liv, eller kan fortælle fakta omkring steder de aldrig har været i dette liv.

Der er mange tankevækkende fortællinger derude, det der er væsentligt er at gøre op med sig selv. Hvad tror jeg på? Og hvis du ikke rigtigt ved det. Så mærk trygheden i at vide, at det tyder på at der er en mening med det hele trods alt.