De fleste ved godt, at vores fysiske krop er opbygget af muskler, sener, ledbånd, nervesystemet, organerne m.m. Men hvordan tænker man egentlig kroppen er opbygget ud fra en mere alternativ tilgang?

Inderst er der den fysiske krop, som vi alle kender, og som vi slet ikke er i tvivl om, når vi mærker noget fra den. For at holde den fysiske krop sund kræver det motion, sund mad og søvn/hvile.

Indenfor det alternative taler man herefter om det æteriske legeme, som omgiver den fysiske krop. Det kaldes også for fordelingslegemet eller livskraftlegemet, da det fordeler energien imellem de forskellige legemer. I æterlegemet findes chakraerne, som fordeler energien fra den fysiske krop/nervesystemet til det astrale legeme og det mentale legeme. Måder du kan påvirke det æteriske legeme, til at energien flyder frit, er via din vejrtrækning, drikke vand, dyrke yoga, meditere og via gode sjælelige oplevelser.

Det astrale legeme er æggeformet og i en afstand fra 30-50 cm ud fra den fysiske krop. Det astrale legeme indeholder alle følelserne, og fungerer som opsamlingsnet for følelser såsom lidenskab, ønsker og begær, før de indvirker på den fysiske krop.

Det mentale legeme eller sjælen toner ud fra det astrale legeme og indeholder tankerne. Tankerne udsender impulser, som bliver til en tankevibration og videre til en tankeform. De to sidste planer kræver ofte en bevidst handling fra dig for at ændre. Du kender det fra slankekuren, der aldrig virker, fordi du ikke får ændret de bagvedliggende tanker og følelser eller din grundlæggende utilfredshed med dig selv, som ikke ændres, selvom du måske begynder at dyrke motion og spise sundt.

Alle planer påvirker hinanden, men de to sidste planer er der, hvor du ofte mangler at flytte nogle ting, hvis du gerne vil ændre på ting i dit liv. Desuden er det ofte her, roden til sygdomme kan findes, da en ubalance på det astrale eller mentale plan på sigt sætter sig som en ubalance i det æteriske og fysiske legeme, og du mærker det som smerter eller sygdom. Du kender tankegangen fra f.eks. akupunktur, hvor man skaber flow i energierne i meridianbanerne ved at sætte nåle i folk. Måske oplever du en midlertidig bedring, men hvis ubalancen på det astrale eller mentale plan fortsat er der, vil du kun opleve en bedring, og herefter en tilbagevenden af dine symptomer.

På almindelig dansk kan man også sige, at din krop, dine tanker, dine følelser og din sjæl påvirker hinanden. Det er mit kerneområde at finde frem til hvor din ubalance er og hjælpe dig til, hvad det er for ændringer, du kan lave i dit liv, så der kommer en bedre balance imellem alle niveauerne.